Activiteiten

Ambacht & Gereedschap is een actieve vereniging van, voor en door mensen en organisaties met belangstelling voor de geschiedenis van ambachten en de daarbij gebruikte gereedschappen. Op dit gebied worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals bijeenkomsten, excursies, lezingen en exposities.

Welkom2

Onderling contact

Een van de belangrijkste aspecten van A & G is het onderlinge contact. Wie individueel contact wil zoeken met medeleden die dezelfde interesse hebben, vindt alle hiervoor benodigde informatie in de uitgebreide ledenlijst.

Voorjaarsexcursie

Bijeenkomsten

Ook twee drukbezochte bijeenkomsten, één in het voorjaar en één in het najaar, bieden alle gelegenheid om ervaringen en kennis uit te wisselen. De voorjaarsbijeenkomst heeft vaak de vorm van een excursie met een dagvullend programma. Welkom1De najaarsbijeenkomst begint ’s morgens met de Algemene Ledenvergadering, waarna meestal een boeiende lezing volgt. Het middagprogramma bestaat uit een aantal min of meer vaste elementen. Hiertoe behoren demonstraties, boekenverkoop, verkoop van gereedschap door leden en een ‘wat-is-dat-tafel’ met onbekend gereedschap. Het laatste onderdeel van de bijeenkomst is meestal een veiling van gereedschap en andere interessante artikelen.