CD: The Brace by Eric Peterson

Aanbieding aan A&G-leden.thebrace

Een cd-rom met 375 pagina´s over de historie van het booromslag samengesteld door Eric Peterson.

Volume One: Boring Tools; The Evolution & Study of the Brace An archival study of the origin of the brace, its evolution, its description, and its spread in the Western world.

Eric Peterson is zo vriendelijk geweest zijn boek op cd-rom zonder winstoogmerk aan de leden van Ambacht & Gereedschap aan te bieden.
Leden kunnen de cd bestellen door een mail met naam en adresgegevens. De kosten bedragen € 5,00 exclusief verzenden. Email
De inhoud is in het Engels en u dient te beschikken over Acrobat Reader 6.0 of hoger.

De auteur Eric Peterson is een gepensioneerde Amerikaanse chirurg uit Alabama en actief in de Mid-West Tool Collectors Association. Zijn studie naar de oorsprong van het booromslag bracht hem op verschillende plaatsen in Europa. In Nederland bestudeerde hij booromslagen bij het Rijksmuseum in Amsterdam, bij het NISA in Lelystad en bij verschillende leden van A&G.
Eric komt in zijn studie tot de hypothese dat het booromslag in de Zuidelijke Nederlanden is uitgevonden. Om deze stelling te onderbouwen, draagt hij een grote hoeveelheid gegevens aan met daarbij vele illustraties.

Een prachtig stuk werk, en dan te bedenken dat er volgens de plannen van Eric nog twee delen zullen volgen!
Om een indruk te krijgen van de inhoud van de cd kunt u enkele pagina´s volledig bekijken.

thebrace-p12thebrace-p144

thebrace-p204

thebrace-p232