Vier eeuwen Nederlandse schaven

Dit boek bevat een uitgebreide studie naar de historie van Nederlandse schaven en schavenmakers. Het is het resultaat van 15 jaar onderzoek van Gerrit van der Sterre die medeoprichter en bestuurslid was van Ambacht & Gereedschap tot hij in 2002 overleed. Het boek telt 264 pagina’s, bevat vele tekeningen en afbeeldingen en is tweetalig uitgevoerd waarmee het ook internationale erkenning kreeg. Een belangrijk onderdeel is ook de diepgaande studie naar de dateringmogelijkheden van schaven. Al noemt de schrijver het zelf een begin; er zijn met behulp van deze studie vele schavenmakers uit de gildetijd te duiden door de ingestempelde initialen te vergelijken met de lijsten van merken en jaartallen uit dit boek.
Voor de schavenliefhebber is dit boek een onmisbare bron van kennis.
Het is uitgegeven bij Primavera Pers in 2001 en kwam tot stand onder de auspiciën van de vereniging Ambacht & Gereedschap. Deze eerste druk is reeds jaren uitverkocht.

 

 

Korting voor A&G leden.

De tweede herziene druk van het boek van Gerrit van der Sterre is inmiddels opnieuw verkrijgbaar.

De prijs bedraagt € 39,50. Leden van Ambacht & Gereedschap krijgen een korting van € 11,50 (één boek per lid). De prijzen zijn exclusief verzendkosten.
U kunt uw interesse voor het boek via deze website kenbaar maken. Email

Om een indruk te geven is hieronder één pagina uit het boek weergegeven:

boek_vandeSterre3